fredag 5 september 2008

Gräsänka

Idag åkte Kenneth med grabbarna till Jägersro i Malmö. Han blir borta hela helgen så han missar Lukas dop, stackarn! Jo då, han sa att tyckte det var tråkigt, men det har han nog glömt innan han passerar Brålanda! Tänk att det kan vara så kul med trav!!??
Så ikväll ska jag zappa mellan vilka kanaler jag vill på tv:n - hoppas det är nån bra film som HANDLAR om nåt. Jag tycker det är ganska väsentligt att filmer GÖR det, medan Kenneth kan zappa över till en film som hållit på en timme och börja se på den bara för att den innehåller action av nåt slag!
Men jag somnar väl i soffan som vanligt - det är ju FREDAG!

I eftermiddags hade vi våran handledningsgrupp som vi har nån gång i månaden. Det är ett toppensätt att få ventilera problem med sina kolleger - kan handla om allt från specifika patientproblem till arbetsmiljöproblem. Allt som sägs stannar inom gruppen. Idag blev det lite ostrukturerat pga av att vi alla kände behov av att diskutera hur det blivit på vår arbetsplats. Flera har på kort tid sagt upp sig och detta skapar givetvis oro och negativa stämningar i lägret som smittar av sig. Den grundläggande orsaken till problemet är givetvis arbetsbördan. Vi känner att vi gör så mycket mer än bara rena sjuksköterskeuppgifter. Det finns heller inget utrymme/ingen ekonomi att hålla sig uppdaterad via kurser(förutom den några till och jag började igår, men den är via Resursbanken=kostnadsfritt för HSV). Man vill ju gärna utvecklas i sin yrkesroll, men det känns ganska kört just nu. Kommunen håller hårt i pengapåsen - inga bidrag till kurslitteratur avsätts t ex längre, det är stopp på allt sånt!
Men jag är optimist i grunden och hoppas att allt löser sig till det bästa, men det förutsätter givetvis att politikerna eller vem det nu är, tar problemet på allvar! Det får liksom inte bara vara "ut med den ena och in med nästa" som gäller. Då kommer vi inte orka till slut - man måste få känna sig mer värd än så på sin arbetsplats!

1 kommentar:

Christina och Carina sa...

Du som skriver mycket bra, kan Du inte skriva en insändare till tidningen eller en skrivelse till kommunen. Skulle tr att vi alla skriver under den

Christina