onsdag 22 juli 2009

RISKABELT?

Två tonårsänglar har anlänt till husvagnen sen ett par dagar tillbaka. Det regnar för det mesta även om solen gör vissa försök att sticka emellan molnen ibland. Tack gode gud för TV:n, DVD:n och laptopen. För hur ska man annars sysselsätta två truliga tjejer nu för tiden?
Fiska krabbor? Skulle inte tro det!
Hyra trampbåt? HAHAHA!!
Den enda "aktivitet" som duger är shopping! Så idag åkte vi till Nordby köpcentrum och där gick det ju an att spendera några timmar. Måste vara ett av Sveriges största shoppingkomplex - orkade faktiskt inte med mer än en bråkdel av alla butiker som fanns och då snackar vi 100-tals! Man kan undra hur dagskassan ser ut på ett sånt ställe.

Det är väl antagligen vansinnigt att vara på dylika platser nu när svinflunsan härjar, för blir man inte smittad då så är man nog immun! Men vi käkade modigt hamburgare med fingrarna - herregud lite risker måste man ju ta här i livet!

Ett annat ställe som är mer än välbesökt här i Strömstad är Systembolaget! Alltså, kalla mig gärna moralkärring, men det är inte klokt vad folk super! När det är kö med organiserat insläpp av en securitasvakt på en tisdag förmiddag, så är det då inte till helgens fest folk handlar! Att se småbarnsföräldar med ölburken i handen på stranden mitt på dán, är inget ovanligt här.
Så att ha semester är verkligen en risk i sig för somliga, den saken är klar. Man är ju inte immun mot alkoholskador bara för att det är sommar.
Det gäller att passa sig med andra ord.

1 kommentar:

nillas liv på pinnen sa...

Lite skrämmande, ja, med den höga alkoholkonsumtionen en del har på semestern. Och hur kul är det för barnen när föräldrarna lullar omkring halvberusade???

Apropå tonåringar så har jag lyckats locka med mina till Sthlm ett par dagar denna vecka för lite shopping och festival. Jippie, jippie, jippie! Ska bli jättemysigt att få ha dem helt för mig själv!