söndag 4 oktober 2009

Professor Olli Boll

Memoryspelkort, Duploklossar, leksaksbilar och sagoböcker i en enda salig blandning över hela golvet. Yepp, barnbarnen med föräldrar och moster har varit här på söndagsmiddag. Oliver som är 3 år och klok som en tok, är mycket litteraturintresserad. Han plöjer igenom Pippi och Babar och skrattar högt medan han tittar på bilderna. Han får fram Lennart Hellsings ABC-bok och börjar högt att rabbla vad som börjar på vilken bokstav.
"Kan du säga nåt som börjar på J, Oliver?" frågar mamma Emma.
" Ja - järnaffär", svarar den lille professorn.


*Mormor ser småleende och drömskt framför sig hur han mottager Nobelpriset i litteratur ur Drottning Viktorias hand.....*

4 kommentarer:

Helena sa...

Hihi... Och mormor är inte ALLS partisk kantänka......
Vissa ungar har intresset, andra inte... Själv har jag ett par av varje sort... Men det blir ju så mycket lättare för dom när de blir stora om de faktiskt tycker att det här med bokstäver och siffror är KUL! Hoppas att hans litteraturvurm håller i sig....
Kram

nillas liv på pinnen sa...

Haha!
Eller nobelpriset i kemi.
Med tanke på JÄRNaffären där. Han verkar inne på grundämnen liksom.

Eva sa...

Helena: partisk? Moiii??

Nilla: ja, det duger jättebra med kemipriset. Det har du helt rätt i!Men drömmen vore nog om han fick det i matematik, om det nu finns nåt Nobelpris i det ämnet!? Eftersom det verkligen behövs ett mattesnille i familjeträdet!

Anonym sa...

Han är rolig. Detta hände idag.
Vid läggdags:

Lukas hoppar ner från sängen och rymmer från sovrummet ut i vardagsrummet. Oliver skriker i högan sky: "Lukas, nu ska vi sova KOOOOOOM HIT. NU!!" Jag lägger Lukas och säjer till Oliver att han är duktig som skvallrar på sin lillebror. Så säjer jag att om Lukas rymmer igen så får han säja till. Stolt som han blev så sa han: "Ja, men mamma... *tänker och uttrycker sig med sin klokaste röst* Får jag slå Lukas då?"

Haha... det var tonläget som va roligast.