lördag 9 oktober 2010

TE´ BAKS!

Ja fy attan - jag håller med! Min uppdatering suger...Får skylla på att "det är mycket nu"! Väldigt mycket. Hjärnan har gått på högvarv den senaste månaden och det mesta har kretsat kring to build a house or not - that´s the question!

Men nu är det bestämt, för vi har med skräckblandad förtjusning, bokat en tomt och beställt ett hus! Ja herregud, man är väl inte klok någonstans antagligen...
Så nu kommer detta kanske bli en sån där "följvårathusbyggeblogg".
Än så länge har jag dock inte så mycket att tillföra vad gäller den faktan. Tja, ni skulle ju kunna få se en bild på tomten förstås, men då måste jag ta den först. Men den består av högt gräs och lite björksly här och där. Storlek dryga 1000 kvm.

Det som kommer att hända det närmaste är att bygglov ska inlämnas, kvalitetsansvarig ska utses, kontrakt ska skrivas. Huset beräknas anlända v 12-13 och dessförinnan skall grunden ha uppförts en månad innan. Sedan tar det 2-3 veckor innan vi får nyckeln i handen och kan flytta in.

Vad rör sig då i våra huvuden just nu? Vad har vi för tankar? Negativt först:
  • att vi nog möjligtvis, kanske, antagligen är något för gamla för att dra igång ett dylikt projekt
  • att vi klarar det ekonomiskt idag när vi är friska och arbetsföra. Vad händer om någon av oss blir långtidssjukskriven? Med dagens sjukförsäkringsregler i åtanke...
  • att det nog inte kommer att finnas utrymme för resor och andra utsvävningar

Positivt sedan:

  • vi är ju inte LASTGAMLA, herregud! 50 är ju det nya 25, stod det i tidningen!
  • men guuuud, det finns väl nån slags försäkring man kan teckna för att skydda sig mot personlig konka...eller??
  • nej, men vi kommer att kunna sitta 20 personer runt julbordet OCH kunna gå runt det utan att behöva gå in i ett annat rum! När barn och barnbarn kommer på besök finns det sovplats åt alla! Vi kommer att få en trädgård att påta i. Jag kommer att kunna odla grönsaker och potatis! Vi kommer att ha nära till sjön och nära till skogen. Vi kommer att få det som VI vill ha det!

7 kommentarer:

Bloggarmorsan sa...

Vad spännande!!!! Blir ni kvar i Dalsland eller? Och HERREGUUUUD! För gamla?????? Det är ju nu som ni förhoppningsvis har tid och råd att starta upp ett nytt boende och få det precis som ni vill ha det! Fy f***n när man är i den åldern så att allt ska fixas samtidigt.... Barnafödande, utbildning, jobb, giftermål, skilsmässa, husrenovering..... Känner att jag ser med tillförsikt på framtiden. Ska bli lite gott med lite större barn, lite mer jobb, mer pengar i kassan och mer tid att få hemmet i det skick som man önskar UTAN ungar som repar golv eller målar på väggar....=)
Nä,,,, Go girl!!!!!
KRAM Helena

Annika sa...

Jag tycker ni gör helt rätt! Det är ju nu ni vet hur ni vill ha det, det vet man verkligen inte när man är runt 25...

imse sa...

Men det är ju det viktiga, att få det som man vill ha det!
Lycka till!

Kram

Eva sa...

TACK för uppmuntrandet!! Kram!!

B i t t e sa...

Härligt! Jag fick en liten tår i ögat, tänk att ha detta att se fram emot. Lycka till med allt!

imse sa...

Tack för tips om prover. Har inte tänkt på det. Ska prata med doktorn om det.

Kram

Lena-Tårtan sa...

Spännande! Grattis!!