torsdag 22 april 2010

DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅT GOTT...

Igår hade vi avtackning för två kolleger som gått i pension. Vi samlades och åkte i gemensam trupp till en krog i Säffle (bilden ovan ger en ledtråd till namnet på denna). Det var en skrattretande upplevelse - eller ja...vad annat kunde man göra än att skratta sig igenom kvällen? Alternativet var att bryta ihop eller bli som tuppen ovan - GALEN!

Servicen på den här krogen var som ni kanske redan förstått milt sagt undermålig:

19.00 - anländer till krogen. Blir stående i foajén i väntan att bli välkomnade och hänvisade till vårt förbeställda bord. Men icke. Vi fick snällt själva ta reda på var vi skulle sitta.

19.15 - nu kommer servitrisen och frågar om vi vill beställa in något att dricka medan vi bläddrar i menyn.

19.30 - får hälften av sällskapet det vi beställt i drickväg och matbeställningen börjar tas upp.

19.50 - nu har alla fått nåt och dricka. Vi sippar försiktigt på den dyrbara drycken för att spara tills maten kommer...det knorrar i våra magar..

20.45 - nu får alla utom två sin mat - "kommer om en stund"! Vi andra väntar väluppfostrat (och dreglande) för att vi ska kunna äta tillsammans allihop, men...."stunden" verkar bli lång, så vi börjar ursäktande till våra två kolleger, äta...eller rättare sagt glufsa i oss maten!

21.05 - har de flesta ätit upp! DÅ kommer kollegernas mat in...

Tilläggas skall att emellan dessa tidslag gjordes upprepade försök att få påfylling i glasen samt att ingen tog efterrätt - Herregud, vissa skulle ju upp tidigt och jobba dagen därpå!! Vi kunde ju inte stanna där hela natten! Två kulor glass med ett kex på toppen skulle säkert tagit minst 40 minuter att fixa till, så vi våga inte chansa!

Frågan "önskas kaffe?" besvarades surt med "det beror på hur lång tid det tar!!!"

Och nej! Jag tror inte att någon av oss gav dricks....men kul hade vi i alla fall och det kanske var huvudsaken!


5 kommentarer:

B i t t e sa...

Usch, vad trist med så taskig service. Noterar genast att inte gå dit om jag råkar hamna i Säffle, man vet aldrig :-)

Bloggarmorsan sa...

Men va f**n! Vad tråkigt! Sånt där kan lätt ta ner stämningen....Och billigt brukar det ju iiiinte vara på såna ställen...
Annars brukar det vara ganska kul att umgås med kollegorna privatklädd. Jag slås alltid av att "herregud...., vad SNYGGA de är!!"
Kramar från Helena

nillas liv på pinnen sa...

Det var illa...

anne sa...

Till restaurang Galna Tuppen i Säffle ska jag aldrig gå!

För det var väl så den hette?

Eva sa...

För ordningens skull får jag väl tillägga att maten var helt okey när den väl kom! De kanske bara hade en "dålig dag"...eller underbemanning pga sjukdom eller nåt...